divendres, 9 de novembre del 2012

Debat CTS

En el debat portat a terme en l'assignatura em va tocar defensar el rol de tecnodeterminista. En un primer moment em va semblar que seria fàcil, tot i que més endavant, a mensura que els debats agafaven cos vaig veure que era una idea masa tensa en compració amb les meves idees prèvies. Tot i això, les participacions que vaig fer en el debat penso que van estar prou envertades:


1)LEÓN DORMIDO:
Hem d'endtendre la tecnologia com a element potenciador.  Tal com diu la meva companya Lara Martínez: " Els recursos tecnològics són limitats, de manera que hi ha poques possibilitats d’avançar en les seves possibilitats i obrir-se al món." en referència als CEPAS que hem pogut visulitzar en els vídeos.
Els arguments que faig servir per a defensar aquesta tesi, d'entendre tecnologia com a font potenciadora, són que la tecnologia ens han ajudat a entendre, comprendre, interpretar,etc. diferents elemetns de la nostra realitat des d'una nova perspectiva; fet que ha fer creixer els nostres coneixemtns i ha ampliat les relacions amb el medi, tot potenciant-les. La tecnologia ha despertat nous coneixements i nous interessos dins dels humans tot explotant les nostres capacitats.
En conclusió, les diferents tecnologies són essencials per a un bon desenvolupament de les capacitats dels humans, ja que sense aquestes tecnologies hi han acapacitats/habilitats que queden amagades i que, per tant, no són explotades al màxim.

2)Responenet a la meva companya Sílvia Rodríguez, després de la seva intervenció em faig la pregunta: hem de negar als altres (entenent com altres les persones que hem observat en el vídeo) la tecnologa, quan sabem que és un element que ajuda adesenvolupar-nos?
Tal i com ja he exposat, penso que les tenoclogies ens faciliten el desenvolupametn, per tant, si aquestes societats que hem pogut veure en el vídeo disposesin de tecnologies segurament és podríen desenvolupar amb millors garanties, ja que són un element potenciador.

3) No parlem d'imposició, sinó que des de la nostra postura de tecnodeterministes, creiem que les tecnologies possibiliten moltes coses. Per tant, s'han d'oferir per tal de poder-les utilitzar; no les hi podem negar.
Correcte en que el seu ritme de desenvolupament és un altre, això ho hem comprobat en les imartges, però el que proposem és una introducció de la tecnologia en el seu medi tot contemplant les seves necessitats, per tal de poder ajudar a satisfer les necessitats que ens presenten. Les diferent tecnologies els ajudarien a poder-se desenvolupar d'una millor manera, amb més facilitat i comoditat. Sense deixar de perdre de vista el seu entorn i els seus trets identificatius. Les tecnologies no exclouen les altres coses, sinó que en són un molt bon complement.

4) INTEL·LIGÈNCIA DE LA NEVERA
La importància de les tecnologies. La postura sociodeterminista ens defensaria per sobre de tot la importància del sistema social i cultural, per sobre de la importància de les tecnologies; però en aquest cas podem observar clarament la importància que tenen les tenologies. Els mateixos països del sud s'han adonat de la importància que tenen les tecnologies i de la necessitat que tenen de disposar d'elles. Les tecnologies són un element potenciador i, per tant, els països del sud les necessiten per a poder produir igual que els països del nord. Aquí podem veure la força que tenen les tecnologies i com els desenvolupaments tecnologics povoquen canvis en la societat. Gracies a la descoberta feta pels països del nord es van poder observar la grabetat de la producció de CFC, gràcies a la tecnologia utilitzada en aquesta investigació es va poder tenir una nova informació que ha fer canviar el model de producció de neveres, per tant, aquí tenim un exemple de modificació de la socitat gràcies als descobriments de la tecnologia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada